Remove the row

Column: 1

  

Column: 2

Een absoluut hoogtepunt van YN IT SKAAD FAN ‘E TOER dat bezoekers natuurlijk niet mochten missen was het optreden van de wereldberoemde Poolse band KROKE.
Uniek natuurlijk dat dit fameuze trio op donderdag 24 mei om 20.00 uur in de kerk van Ryptsjerk een excusief concert gaf en dat nog twee keer deedt in de kerk op 26 mei en 27 mei om 14.30 uur.

Nog unieker is het dat het voor muziekbeoefenaars uit Ryptsjerk en wijde omgeving mogelijk was om op 22, 28 en 29 mei gratis workshops te volgen van KROKE.
Kroke legt in nauwe samenwerking met Martin Beekman in deze workshops de basis voor de muziek van de voorstellingen van Yn it Skaad fan ‘e Toer in oktober.

Kroke is een band uit Krakau van drie musici: Jerzy Bawoł, Tomasz Kukurba en Tomasz Lato.
Hun muziek is in het begin geïnspireerd op de klezmer muziek en ook hun naam verwijst naar het Joodse verleden van de stad. Kroke is Jiddisch voor Krakau.
Als eerste brachten ze in eigen beheer een casette uit ‘Klezmer Acoustic Music’ in 1993.
De band, in eerste instantie gekoppeld aan uitsluitend klezmer muziek, put in hun huidige werk inspiratie uit etnische muziek met behulp van hun eigen improvisaties.

Op deze manier creëert KROKE zijn eigen unieke stijl die ver over de grenzen, formaliteiten en tijd gaat.
En dat wordt niet alleen opgemerkt door het publiek, maar ook gewaardeerd door artiesten over de hele wereld. Steven Spielberg nodigde de band uit te spelen op de reünie van Joden die dankzij Oskar Schindler overleefden.
Na hun album ‘Trio’ volgt de eerste internationale samenwerking met Peter Gabriel. Die gebruikt opnames voor zijn album ‘Long Walk Home’. Niet de enige keer dat hun muziek in films te beluisteren is. In 2006 is de song ‘The Secret of the Life Tree’te horen op de de soundtrack van David Lynch’s film ‘Inland Empire’
De ontmoeting van KROKE en Nigel Kennedy resulteerde in een gezamenlijke werk – het album East Meets East.
Hun eigen album ‘Ten Pieces to Save the World’ bereikte de tweede plaats World Music Charts Europe.

In de afgelopen jaren werkte de band ook samen met Anna Maria Jopek Edyta Geppert, Maja Sikorowska, Krzysztof Herdzin, De Noorse band Tindra, Spaanse Diego Galaz, De Mongoolse zanger Urna Chahar-Tugchi en het Sinfonietta Cracovia orkest.

 

KROKE LIVE BEZORGT JE KIPPENVEL, EEN ONVERGETELIJKE ERVARING
Jon luz
DE MUZIEK IS TE DUISTER OM TRADITIONELE KLEZMER GENOEMD TE WORDEN, SOMS IS HET ALSOF DE VELVET UNDERGROUND IS HERREZEN ALS KLEZMERBAND
Ari Davidov
WAARDOOR IK ME AANGETROKKEN VOEL TOT DE MUZIEK VAN KROKE IS DE SPIRITUELE REALITEIT VAN DE MUZIKANTEN, DIT BETEKENT EERLIJKHEID EN AUTHENTICITEIT VAN DE MUZIEK
Nigel Kennedy
 
Kroke speelde op de meest prestigieuze muziekfestivals over de hele wereld en nu dus ook in ….Ryptsjerk!

 

⇒ meer over Kroke